A zárójelbe tett élet avagy a várakozás
2019. szeptember 25. írta: PetruskaÉva

A zárójelbe tett élet avagy a várakozás

A gyeremektelenség állapota akár választott vagy szerzett, egy sor megterhelő élménnyel, érzéssel való megküzdésre kényszeríti a benne lévőket. Blogunkban ezekből az alapélményekből szemlézünk, azzal a céllal, hogy aki olvassa és ebben van, tudjon róla, hogy nincs egyedül, és amin keresztül megy annak a folyamatnak, élethelyzetnek vannak szinte törvényszerűen megjelenő sajátosságai. 
Sokan várnak éveket, reménykednek, próbálkoznak, küzdenek, erőltetik a megvalósulását nem megvalósuló fantázia képeknek. A hónapok mennek, mindig van egy következő ötlet, beavatkozás, módszer, tipp. Sokszor a várva várt gyermekáldás mégis elmarad. Évekig. 
Ha megfogant volna az első évben már óvodás lenne. Akivel együtt kezdtük a gyerekük már iskolás. 
Közben a másik helyen megállt az élet, a "nem jön össze" élménye a meghatározó. Közben nem mennek fürdőbe, mert az meleg, nem váltanak munkahelyet, mert akkor mi lesz a gyessel, nem kezdek vállalkozásba, mert félbe kell hagynom, nem isznak egy korty alkoholt sem, mert ciklus előtt, közben, után vannak. A tizennegyedik napon mindenképpen szexelni akarnak. 
Csorbát szenved a spontaneitás, a siker, az ötletek megvalósítása. Az élet minden területét a legfontosabbhoz képest értelmezik és e legfontosabban folyamatos kudarccal találják magukat szembe, áthághatatlan falakkal. A remény és a reménytelenség közt hánykolódva.
Végül lehet, hogy siker koronázza az erőfeszítéseket, vagy örökbefogadást választják, vagy lemondanak. És közben eltelt tíz év, amivel nehéz elszámolni. Sok év szól fájdalomról, kudarcokról, egy helyben topogásról. Sok évre megállt az élet. 

süti beállítások módosítása